Cabinet de stomatologie, ortodontie si implant dentar Dr. Pavel Rusu. Aparate dentare pentru copii si adulti. Cabinetul de Stomatologie si Ortodontie Delantal Service este furnizor certificat Incognito.

Aparatul dentar Incognito

Cabinetul de Stomatologie si Ortodontie Delantal Service este furnizor certificat Incognito

Cabinetul de Stomatologie si Ortodontie Dr. Pavel Rusu Certificat IncognitoIncognito este o metoda moderna si invizibila, o alternativa la aparatele dentare conventionale , care se monteaza pe zona vestibulara. Incognito este un aparat dentar “high-tech” de ultima generatie, pentru copii si adulti care sufera de orice tip de malocluzii si malpozitii. Este complet invizibil, usor de igienizat si foarte comod de purtat. Este special proiectat si individualizat pentru fiecare pacient, asigurand o aderenta perfecta pe suprafata fiecarui dinte si garantand rezultate excelente. Atat bracketii cat si arcurile aparatului dentar Incognito sunt personalizate conform amprentei dentare a pacientului, cu ajutorul celei mai moderne tehnologii computerizate CAD/CAM. Designul remarcabil, perfect plat al bracketilor din aliaj de aur ( anti-alergic) confera confort maxim pacientului.

Cum decurge tratamentul ?

Pentru stabilirea planului de tratament sunt necesare in prima etapa un set de fotografii intraorale si extraorale, radiografii si un model de studiu. Dupa ce pacientului i s-au prezentat toate detaliile legate de tratament si el si-a dat acordul pentru inceperea terapiei, medicul specialist ortodont poate trece la urmatoarea etapa : amprentarea.

Aparat dentar Incognito

Amprentele sunt prelevate intr-un silicon de aditie special, extrem de fidel si care-si pastreaza dimensiunile neschimbate timp indelungat . Acestea se trimit apoi in Germania la Laboratoarele firmei Incognito din Bad Essen unde sunt utilizate pentru realizarea modelelor de studiu.

Aparate dentare 3M Incognito

Aceste modele realizate din gips sunt prelucrate si apoi sunt scanate la o rezolutie inalta cu ajutorul unui dispozitiv optic 3D iar in urma prelucrarii digitale se obtine o suprafata scanata de mare fidelitate pe care fiecare bracket este inserat virtual cu ajutorul unui program special. Prima data sunt proiectate suprafetele linguale ale fiecarui dinte in parte, apoi se realizeaza pozitionarea optima a suprafetelor fiecarui bracket astfel incat sa se obtina o suplete maxima a bracketilor care vor asigura pacientilor un confort sporit. In paralel cu aceste manopere sunt generate si informatiile necesare realizarii arcurilor utilizate de acest tip de aparat ortodontic. Dupa proiectarea computerizata urmeaza etapa fabricarii aparatului dentar. Bracketii sunt realizati din aur dentar, cu ajutorul unei masini de inalta precizie, iar in final acuratetea dimensiunilor fiecarui bracket este verificata individual.

Tehnologia de prototipare rapida este folosita pentru fabricarea curenta a bracketilor linguali, acest lucru ajutand la rezolvarea a trei probleme majore în ortodontia linguala.

Incognito Lingual Braces

Disconfortul pacientilor în timpul fazei de adaptare

Aparatul dentar Incognito este proiectat astfel incat bracketii sa fie cât de plat e posibil, nu cu mult mai înalti decât un retainer ( acest lucru îmbunatatind semnificativ confortul pacientului )

Inexactitatile în timpul re-bonding-ului

Baza bracket-ului acopera cea mai mare parte a suprafetei linguale a dintilor si permite astfel o refixare directa fara sa necesite alt ajutor de pozitionare.

Dificultati în finisare

inexactitatile sloturilor datorate productiei si variatia in jocul de torque care rezulta din aceasta inacuratete, fac acum parte din trecut, multumita sistemului INCOGNITO. Ratele de masurare arata diferente de maximum 0,008 mm între sloturi.

Bracketii finisati sunt pozitionati intr-un dispozitiv de transfer, dispozitiv cu ajutorul caruia, medicul ortodont va cola pe dintii pacientului, cu maxima precizie, toti bracketii in acelasi timp

Pe toata durata tratamentului sunt utilizate arcurile proiectate si fabricate complet automatizat cu ajutorul unor roboti dirijati prin computer. Aceste arcuri sunt modelate special pentru a determina dintii sa migreze in pozitia corecta, conform planului virtual computerizat si individualizat pentru tratamentul fiecarui pacient in parte.

Dupa montarea aparatului dentar, chiar dupa prima luna de tratament se vor observa primele semne ale succesului : imbunatatirile obtinute sunt imediat vizibile in oglinda, spre deosebire de tratamentele clasice cu aparatele dentare montate vestibular.

In timpul tratamentului conventional, cu aparate dentare aplicate pe exteriorul dintilor, evolutia este ascunsa de catre brackets si arcul de sarma.

Inventatorul acestui aparat dentar revolutionar este medicul german dr. Dirk Wiechmann, cel care a pus bazele aceastei tehnologii inovative computerizate “Incognito T.O.P. lingual”, astfel încât dispozitivul se muleaza perfect pe spatele dintilor, fara sa fie vizibil din exterior. Pacientului îi sunt garantate confortul si precizia unui aparat dentar de calitate superioara.

Specialistii spun ca INCOGNITO ofera avantajele pe care un aparat dentar clasic nu le poate avea:

INVIZIBIL : aparatul se muleaza perfect pe spatele dintilor, fara a se vedea din exterior; este complet invizibil din afara

PRECIZIE : tehnologie inovativa, design personalizat pentru fiecare pacient, proiectare pe calculator

EFICIENTA : actioneaza intr-un timp mult mai scurt fata de aparatele conventionale

CALITATE : este un aparat dentar high-tech care se preteaza la orice tip de malocuzii si malpozitii

USOR DE CURATAT SI DE INTRETINUT : designul remarcabil, perfect plat, al bracketilor din aliaj de aur ( anti-alergic ) ofera confort maxim pacientului

PERSONALIZARE : este proiectat special pentru fiecare pacient in parte, atat bracketii cat si arcurile sunt fabricate in mod individual cu ajutorul cele mai noi tehnologii

CONFORT : material de foarte inalta calitate, design individual, bracketi ultra plati fabricati intr-un laborator ultra modern, cu tehnologie CAD / CAM

NICI O CARIE : pericolul formarii cariilor este cu mult redus, iar rezistenta la decalcifieri este sporita deoarece braketii sunt asezati pe o zona mai putin expusa la carii, in spatele dintilor, in zona linguala.

CEL MAI UTILIZAT APARAT LINGUAL DIN LUME : 80% din tratamentele ortodontice linguale din intreaga lume se realizeaza cu aparate dentare Incognito

Articol: smilefactory.ro

Comments are closed.