Cabinet de ortodontie Dental Service - Dr. Pavel Rusu. Tratamentente si aparate ortodontice pentru copii si adulti.

Ortodontie

Tratamente si aparate ortodontice pentru copiiOrtodontie copii: Tratamentul ortodontic la copii

Este indicat ca un copil sa fie vazut de catre un ortodont pana la varsta de 7 ani pentru constatarea necesitatii de purtare a unui aparat de ortodontie. Unii copii necesita ingrijire ortodontica mai timpurie, iar altii nu necesita decat dupa ce aproape toti dintii permanenti au erupt. Cand tratamentul ortodontic este inceput din timp se pot face multe adaptari ale tehnicii ortodontice atat din punct de vedere a fizionomiei fetei, a muscaturii,cat si a aranjarii dintilor. In alte cuvinte ingrijirea ortodontica timpurie poate preveni alte tratamente ortodontice ce pot aparea in timp. Vezi mai multe despre ortodontie copiii.

Ortodontie adulti: Tratamentul ortodontic la adulti

Tratamente si aparate ortodontice pentru adultiStudiile recente in domeniul stomatologic arata ca aparatele ortodontice au acelasi rezultat atat la copii cat si la adulti. Tratamentul de ortodontie poate avea succes la orice varsta, iar adultii in mod special pot aprecia mai mult beneficiile unui zambet frumos. Unii pacienti pot necesita inaintea tratamentului ortodontic un tratament parodontal. De asemena, in situatiile in care dintii nu sunt pozitionati incorect sau au inghesuiri, igiena dentara devine o problema tot mai mare, la varsta adulta fiind un factor favorizant al bolii parodontale sau al patologiei articulare. Semnele necesitatii urmarii unui tratament ortodontic sunt urmatoarele:

 • dintii sunt strambi, inghesuiti, spatiati, tociti, si au foarte multe carii
 • dintii de sus nu se intalnesc cu cei de jos, dintii de sus ii acopera mai mult de ½ pe cei de jos, dintii de jos musca peste cei de sus
 • dureri in zona articulatiei temporo-mandibulare, sau pur si simplu dureri de dinti
 • muscaturi repetate ale limbii si obrajilor
 • gingii care sangereaza, dinti spatiati sau evazati anormal datorita bolii parodontale (in multe situatii, un tratament ortodontic este necesar inaintea unui tratament parodontal)
 • aspect facial cu o barbie alungita sau un maxilar situat mult inaintea mandibulei
 • in cazul adultului, tratamentul ortodontic poate fi necesar inaintea inserarii unui implant (nu exista spatiu suficient pentru implant), sau inaintea realizarii puntilor dentare
 • dintii stalpi au inclinari anormale, nu sunt paraleli, spatiul este insuficient sau dintii prezinta spatii prea mari intre ei, din cauza bolii parodontale, sau sunt inclinati in afara

Recomandarile noastre pentru tratamente ortodontice

Aparat ortodontic dentar Safir

Aparatul dentar se aplica pe exteriorul dintilor, este recunoscut ca fiind un aparat dentar invizibil, deoarece este aproape insesizabil atunci cand zambesti. Tu castigi o dantura sanatoasa si o imagine impecabila.

3 motive pentru care sa alegi aparatul dentar Safir:

 • Este invizibil: Bracketii sunt realizati dintr-un cristal transparent, compatibil cu smaltul dintilor, care-l fac invizibil, dar cu rezultate vizibile incredibile.
 • Nu absoarbe coloranti, deci nu se coloreaza: O grija in minus ! Bracketii aparatului dentar Safir raman incolori pe tot parcursul tratamentului, datorita structurii microcristaline si a suprafetei lor uniforme, care nu permit acumularea placii bacteriene.
 • Confortabil si foarte usor de purtat: Pentru ca este realizat din materiale cu o textura usoara, care nu creaza discomfort, aparatul dentar Safir este foarte usor de purtat.

Contactati-ne pentru o consultatie gratuita !