Cabinet de stomatologie si ortodontie Dr. Pavel Rusu va ofera consultatii primare, detartraj profesional, coroane si punti dentare, implanturi dentare.

Stomatologie

Servicii Stomatologie

Consultatie Primara

Stomatologie - Consultatie PrimaraUna dintre ideile fundamentale ale medicinei spune ca este mai usor sa previi decat sa tratezi. Acest principiu este valabil in orice ramura a medicinei, inclusiv in stomatologie. Evaluarea starii de  sanatate orala: identificarea problemelor fiecarui dinte in parte, a gingiilor, modul in care dinti sunt asezati si vin in contact intre ei. Discutam impreuna  despre problemele identificate, care au fost cauzele si care sunt variantele de tratament dentar. Decidem de comun acord cea mai buna solutie de tratament adaptata cazului dumneavoastra, un desfasurator in timp, ca numar de sedinte si o estimare a costurilor tratamentelor. O buna parte din farmecul zambetului nostru este data de calitatea danturii. De aceea, va oferim  servicii stomatologice generale si specializate, de cea mai buna calitate. Un control stomatologic efectuat la fiecare 6 luni poate sa ne scuteasca atat de dureri nedorite cat si de un tratament stomatologic lung si complicat.

Obturatie

Obturatia de cStomatologie - Obturatia (Plomba)anal reprezinta un tratament stomatologic menit sa repare si sa salveze de la extractie un dinte infectat sau care prezinta carii profunde, in cadrul caruia pulpa dintelui (compusa din vase de sange si nervi) este extrasa. Obturatiile se realizeza din materiale de culoare indentica cu cea a dintelui astfel incat ele nu sunt vizibile iar dintii arata identic cu cei perfect sanatosi. Unele carii pot fi atat de profunde incat ajung pana la nervul dintelui, situatie in care nervul trebuie scos urmand a se face un tratament de canal ( pe radacina) si abia apoi se va pune obturatia (plomba) pe coroana dintelui.

Detartraj cu Periaj Profesional si Fluorizare

Detartraj cu Periaj Profesional si FluorizareDetartrajul este procedura de indepartare a tartrului ( pietrei) de pe dinti. Tartrul nu poate fi indepartat cu perita de dinti sau folosirea atei dentare, ci doar de catre medicul stomatolog. Detartrajul se realizeza cu ajutorul aparatelor cu ultasunete astfel incat procedura este rapida, foarte eficienta si usor de suportat de catre pacienti. Tartrul se depune in mod normal pe dinti astfel incat  detartrajul periodic la 4-6 luni este o necesitate care trebuie sa intre in obisnuinta fiecaruia dintre noi. Tratamentul de fluorizare este efectuat pentru a reduce riscul aparitiei cariilor dentare (la toate tipurile de dentitii) si inceteaza progresia leziunilor carioase deja existente. De multe ori s-a constatat fenomenul de reversie a cariei dentare sub tratamentul de fluorizare.

Coroane si Punti Dentare

Stomatologie - Coroane si punti dentareCoroana dentara este o lucrare realizata de catre tehnicianul dentar cu scopul de a acoperi un dinte care in prealabil a fost slefuit ( pilit ) de catre medic. Acoperirea unui dinte cu o coroana este necesara atunci cand dintele s-a fracturat sau are un grad mare de distructie datorita unor carii extinse. Aceste coroane de ceramica pot fi si parte dintr-o punte (pod) atunci cand se inlocuiesc dinti lipsa iar puntea se sprijina pe dintii invecinati spatiilor fara dinti. Ceramica este cel mai utilizat material pentru realizarea coroanelor si puntilor deoarece este foarte estetica, nu isi modifica culoarea in timp si este extrem de usor acceptata ca facand parte din dantura noastra. Pentru a mari rezistenta coroanelor si puntilor, sub stradul de ceramica se face un shelet metalic care insa nu este vizibil dupa cimentarea (lipirea) definitiva a coroanelor sau  puntilor.
Zirconiul este un material relativ nou in stomatologie servind la realizarea scheletului (suportului) pentru coroanele sau puntile ( podurile) din ceramica). In prezent este cel mai indicat material deoarece are proprietati estetice si mecanice (rezistenta crescuta) net superioare oricarui alt material. Lucrarile din zirconiu redau cu fidelitate aspectul de dinti naturali, lasand lumina sa treaca si nu produc innegrirea gingiilor prin oxidare ca metalul. Deoarece lucrarile din zirconiu se realizeza prin frezaj computerizat, precizia lor de adaptare pe dinte este extrem de crescuta iar biocompatibilitatea cu organismul este de 100%.

 Implanturi Dentare

Stomatologie - Implant dentarUn implant dentar este un surub de titan care se plaseaza in os pentru a inlocui radacina unui dinte care lipseste. Peste acest implant din titan se va monta coroana dintelui, astfel incat, la finalul tratamentului, veti avea un “dinte” care se comporta ca dintii naturali cand mancati, vorbiti sau radeti. Pentru plasarea unui implant in os, acesta trebuie sa aiba anumite dimensiuni care sa-i asigure stabilitatea. Daca osul nu este suficient (inaltime, grosime) se poate face in prealabil aditie (adaugare) de os artificial. Alternativa la implant dentar pentru a inlocui un dinte extras este realizarea unei punti (pot) care sa se sprijine pe dintii vecini care trebuie slefuiti (piliti) chiar daca sunt perfect sanatosi si nu au nevoie de vreun tratament.
Coroana ceramica care se monteaza peste un implant are rolul de a reface partea vizibila a dintelui ( coroana). Tehnologia si tehnica necesare realizarii coroanelor pentru implant sunt diferite fata de cele folosite pentru prelucrarea coroanelor de ceramica care acopera un dinte natural slefuit. Astfel pretul unei coroane pentru implant este mai mare decat in cazul coroanelor folosite la acoperirea dintilor naturali slefuiti.

Tratament  Endodontic (De Canal)

Stomatologie - Tratament EndodonticTratamentul endodontic (denumit si tratament de canal sau obturatie radiculara) este operatia de “umplere” a canalelor din radacina dintelui dupa ce nervul a fost extras iar canalul dezinfectat. Acest tratament este necesar cel mai frecvent atunci cand exista carii profunde care ajung pana la nerv (pulapa dentara) producandu-I inflamarea (pulpita) sau necroza (nervul moare). Pretul acestor tratamente difera in functie de numarul de canale ale radacinii (unii dinti au 1 canal iar altii au 4-5 canale) . Aceste tratamente au un grad ridicat de dificultate deoarece se realizeza intr-un spatiu foarte mic si greu accesibil din interiorul dintelui (canalele din radacini sunt extrem de subtiri, au lungimi variabile, sunt calcificate). Reusita lor depinde direct de performanta tehnologiei avuta la dispozitie (aparatura, instrumente si materiale care comparabile cu specialitatile medicale chirurgicale: microscop, iluminare LED, instrumente taietoare (ace) actionate mecanic rotativ etc.