Cabinet de stomatologie, ortodontie si implant dentar Dr. Pavel Rusu. Estetica dentara.

Estetica dentara

Estetica dentaraEstetica face diferenta intre stomatologia traditionala si cea de ultima generatie. La Smile Factory, medici pregatiti in clinici din Germania folosesc cele mai noi tehnologii pentru probleme vechi de cand lumea. Dintii colorati se albesc, dintii inegali se corecteaza cu fatete de ceramica, iar cei lipsa se inlocuiesc cu punti sau implanturi. In plus, iti garantam ca rezultatul muncii noastre este de durata. Toate aceste tratamente sunt efectuate cu precizie maxima si fara durere.

Fatetele de ceramica

Interventie mica – efect estetic mare. Reprezinta solutia ideala pentru a camufla pete sau dinti rupti aflati in zone vizibile. Adoptand-o, vei avea dinti sanatosi si pe deasupra si frumosi.

Obturatiile estetice

Te mandresti cu zambetul tau! Cu multa meticulozitate, dantura cu defecte mari sau dintii rupti se pot corecta. Chiar si o dantura neregulata poate fi mult imbunatatita. Zambetul tau va avea un aspect natural.

Albirea dentara

Mentine-ti tineretea! Cu timpul, culoarea dintilor tai ajunge sa sufere de pe urma obiceiurilor zilnice: cafea, tigari, vin rosu. Noile tehnici de albire te ajuta sa stergi urmele anilor de pe dintii tai si sa le redai culoarea naturala.

  • Este adevarat ca albirea dintilor este daunatoare?
  • Este dureros procedeul de albire?
  • Cat de mult dureaza o sedinta de albire?
  • Cat timp raman dintii albi?
  • Cat de des se poate realiza o albire dentara?

Toate acestea sunt intrebari frecvente puse de cei care doresc dinti albi. De aceea, acum ai posibilitatea de a te informa inainte de vizita ta la noi.

Cu exceptia dintilor acoperiti cu coroane sau punti aproape toti dintii se pot albi. Bleaching-ul (albirea) se poate realiza doar la nivelul dintilor naturali. Daca exista obturatii (plombe) la nivelul dintilor, in urma albirii, dintii se albesc dar obturatiile isi pastreaza culoarea initiala mai inchisa. De aceea, in asemenea cazuri albirea nu are voie sa fie prea accentuata, tocmai pentru a nu aparea aceste diferente dintre obturatii si dinti. Daca se doreste totusi o albire intensa, obturatiile se pot schimba. Pentru obturatiile noi se folosesc nuante de compozit mai deschise, astfel incat sa nu se observe existenta obturatiilor.

Pentru albire este neaparat necesar ca dintii sa fie foarte curati.Se recomanda inainte de tratamentul de albire al dintilor sa se efectueze o sedinta de igienizare profesionala in urma careia suprafetele tuturor dintilor sa fie lipsite de tartru, placa sau coloratii dentare. Sedinta de albire dureaza aproximativ 45 de minute. Se izoleaza dintii, se aplica o protectie gingivala, se aplica materialul de albire pe dinti si se actioneaza lampa de albire. Dupa finalizarea procedeului de albire, dintii se fluorizeaza. Aceasta sedinta se poate repeta pana se obtine nuanta dorita.

Tratamentul de albire este unul individualizat. Gradul de sensibilitate al dintilor este diferit de la un pacient la altul si de aceea, durata unei sedinte de albire trebuie stabilita individual impreuna cu medicul dentist.

Multe cercetari au demonstrat ca albirea dintilor cu peroxidul de carbamida la o concentratie de pana la 37% nu este daunatoare. Materialul de bleaching actioneaza chimic cu tesuturile dentare fara sa influenteze structura smaltului. In timpul sedintei de albire si 48 de ore dupa sedinta, dintii pot fi uneori foarte sensibili la modificarile de temperatura. Deoarece dintii se deshidrateaza in sedinta de albire aceasta sensibilitate care poate aparea se accentueaza. Dupa rehidratarea dintilor acestia nu mai sunt sensibili. Dintii deshidratati par mai albi decat atunci cand sunt hidratati. Se recomanda sa se astepte 48 ore pana sa se decida daca sa se mai faca o sedinta de albire pentru obtinerea unui rezultat mai bun.

Durata mentinerii unei culori deschise a dintilor in urma albirii dentare difera de la persoana la persoana si depinde foarte mult de alimentatia fiecaruia. Efectul de bleaching poate fi diminuat in cazul consumului unor alimente cu potential crescut de colorare. In medie reinnoirea albirii dintilor este necesara dupa aproximativ 2 ani.

Atunci cand doar un singur dinte pare mai inchis la culoare decat restul dintilor, poate fi cauza devitalizarii acestuia (dinte care nu mai este vital sau fara nerv). De regula, in asemenea situatii, dintele se albeste din interior. Se creeaza o cavitate la nivelul coroanei in care se depoziteaza materialul de albire. Aceasta cavitate se inchide cu un material de obturatie provizorie. Procedura se poate repeta de mai multe ori pana la obtinerea rezultatului dorit. In final cavitatea se umple cu un material de obturatie definitiva. Procedeul nu este considerat invaziv deoarece cavitatea in care se depune materialul de albire corespunde cu cea prin care s-a facut tratamentul canalului radicular. Rezultatele obtinute prin acest procedeu pot imbunatati considerabil estetica zambetului.

Articol: smilefactory.ro

Comments are closed.